Κεντρική σελίδα
Ειδήσεις
Kαθηγητές
Μαθητές
Δραστηριότητες
Υπηρεσίες
Εφημερίδα
Συνδέσεις
Επικοινωνία

Δράσεις  2018-2019

ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη από 3/2/2019   έως  9/2/2019  στην Ουψάλα της Σουηδίας στα πλαίσια προγράμματος  Erasmus+.Tο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μαζί με άλλες 5 χώρες (Ιταλία-Γαλλία –Σουηδία- Γερμανία -Ολλανδία), πραγματοποιούν πρόγραμμα με θέμα «how diversity makes us one!». Έξι μαθητές και τρεις καθηγητές ταξίδεψαν στη μακρινή  Σουηδία για να ανταλλάξουν απόψεις  για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών που συμμετέχουν και να δουν από κοντά τη νοοτροπία ,τον πολιτισμό της σουηδικής οικογένειας και  κατ’ επέκταση της  ίδιας της χώρας.  περισσότερες πληροφορίες...

 

Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου  συμμετέχει  στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα ERASMUS  με θέμα : “HOW DIVERSITY MAKES US ONE?”

Στο πλαίσιο του προγράμματος  πριν λίγες  μέρες  πραγματοποιήθηκε   η πρώτη συνάντηση των κρατών που συμμετέχουν  σ΄ αυτό , στην πόλη  Sciacca της Σικελίας. Εκεί παρουσιάστηκαν εκπρόσωποι καθηγητών και μαθητών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα  την Ολλανδία ,τη Σουηδία και φυσικά την Ιταλία. Ήταν   μια μοναδική εμπειρία που ενθουσίασε όλους! Διαφορετικές γλώσσες , διαφορετικές κουλτούρες  διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα . Εξ΄ αρχής δημιουργήθηκε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα απόλυτα «δεμένη» με το θέμα του προγράμματος! Η φιλοξενία των Σικελών  ήταν πολύ εγκάρδια ,το ίδιο και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους λαούς. Ομαδικές δράσεις, εξερεύνηση της πόλης, γεύσεις της  τοπικής κουζίνας και κέφι μας συνόδεψαν τις ημέρες της διαμονής μας στην όμορφη και γραφική πόλη της Sciacca!

 Ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό σε μας τους  Έλληνες  προκάλεσε η επίσκεψη και η ξενάγηση  που μας προσέφερε η χώρα υποδοχής , η Ιταλία , στην αρχαία Ελληνική  αποικία του Ακράγαντα,  σημερινό Agrigento.  Ο σεβασμός τους και η αγάπη τους   για τη Μεγάλη Ελλάδα είναι μοναδική!

Τους ευχαριστούμε πολύ για όλα και  ανυπομονούμε να τους φιλοξενήσουμε στην πατρίδα μας!

Στην επίσκεψη πήραν μέρος οι μαθητές  : Κυριακίδης Νικόλαος,Πασιαλής Χρήστος, Τσαγανού Δανάη και Παπαδοπούλου Μαριάνθη της Β΄Τάξης    ενώ  συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί : κ.  Ταουκτσή Δ.,    κ.Λιόρα Θ. , με  επικεφαλής τον κ. Τούλη Σαράντη.

 

Δράσεις  2017-2018

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 23o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ

Το Γυμνάσιό μας για άλλη μια χρονιά συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παιδείας που διοργάνωσε ο δήμος  Κορδελιού-Ευόσμου. Το θέμα του φετινού 23ου Φεστιβάλ ήταν εμπνευσμένο από ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου, ποιητή της Ρωμιοσύνης, για το πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας  εάν  «ξυπνούσαμε  τον Ήλιο που ο καθένας κρύβει μέσα του για  να λάμψει και να ζεσταθεί ο κόσμος».

περισσότερες πληροφορίες...

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» στην αυλή του Αρχέλαου…

   Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» πραγματοποίησε  στις 20/3/2018 και ώρα 12.37 μ.μ. το τμήμα  Β΄2 στην αυλή του σχολείου μας με την καθοδήγηση της Μαθηματικού Παπανικολάου Αναστασίας, συμμετέχοντας έτσι  σε μία πανελλήνια δράση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 815 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

   

   Η δράση αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών του Αστεροσκοπείου Αθηνών  και διεξάγεται στην Εαρινή ή τη Φθινοπωρινή Ισημερία. Με το πείραμα τα παιδιά μέτρησαν τη σκιά ενός ραβδιού και με γνώσεις μαθηματικών που έχουν ήδη αποκτήσει απέδειξαν ότι η Γη είναι σφαιρική και υπολόγισαν την ακτίνα της Γης!

περισσότερες πληροφορίες...

Ομάδα Ρομποτικής

Η ομάδα ρομποτικής ΑΡΧΕΛΑΟΣ του 1ου Γυμνασίου ΕΥΟΣΜΟΥ κατέκτησε την 1η θέση στο τομέα «ΕΡΕΥΝΑ» και την 4η θέση στην τελική κατάταξη του FLL Greece Thessaloniki , ανάμεσα σε 69 ομάδες.

Μαθητές: ΚΑΡΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΑΤΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΣΑΠΡΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΡΟΚΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Προπονητής : Σαράντης Τούλης

 

Δράσεις  2016-2017

Περιβαλλοντική εκδρομή στην Κερκίνη

Μία  ακόμα  εμπειρία στην φύση απόλαυσαν οι μαθητές του περιβαλλοντικού μας προγράμματος ,  Λίμνες και  ποτάμια: Λαϊκές δοξασίες ,μύθοι και παραδόσεις.

Επισκεφθήκαμε τη λίμνη Κερκίνη  ,όπου  την ομάδα μας  περίμεναν μέλη του  «Οικοπεριηγητή».

περισσότερες πληροφορίες...

22o   ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  του  Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.

Πολλοί  και ενδιαφέροντες διαγωνισμοί διεξήχθησαν και φέτος στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.

Το 1ο Γυμνάσιο πήρε μέρος σε κάποιους από αυτούς με σημαντικές διακρίσεις.

περισσότερες πληροφορίες...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 1ους μαθητικούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου με πενταμελή ομάδα μαθητών (Χατζηνικολάου Ευαγγελίας., Κουπουρτιάδου Ευγενίας , Τσιούγκου Μαρία-Δέσποινας ,Μελετλίδου Μαρίας –Άννας και Τοκμακίδη Γεωργίου )συμμετείχε στους μαθητικούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων που διεξήχθησαν στο 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στις 29/3/2017.

Ο τίτλος «Η γλώσσα μου……ο κόσμος μου» άγγιξε τους μαθητές μας ,οι οποίοι με προθυμία πήραν μέρος στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν ισοβαθμώντας με άλλο σχολείο στη δεύτερη θέση . Πολλά συγχαρητήρια!!

Τους μαθητές συνόδευσαν ως υπεύθυνες καθηγήτριες οι κυρίες: Ταουκτσή Διαλεχτή , Λιόρα Θεολογία.Η διοργάνωση των αγώνων Γλώσσας ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου “Φιλόλογος” και υλοποιήθηκε με την επιμέλεια των σχολικών συμβούλων φιλολόγων κ. Ψυχογιού, κ. Κουντουρά και κ. Ζάγκα. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των αγώνων ήταν η διευθύντρια του Γυμνασίου μας κ. Βλάχου Παναγιώτα. Τις ευχαριστούμε για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

Η εκδρομή μας σε λίμνες και γεφύρια!!!

Στα πλαίσια του προγραμμάτων μας   :   Λίμνες και ποτάμια: Λαϊκές δοξασίες ,μύθοι και παραδόσεις και  Γεφύρια:   Λαϊκές δοξασίες ,μύθοι και παραδόσεις   οργανώσαμε μία τριήμερη εκδρομή, όπου προσπαθήσαμε να  συνδυάσουμε λίμνες και γεφύρια.  Φροντίσαμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε με φορείς που θα αναλάμβαναν να μας ενημερώσουν  , πράγμα που έγινε με μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές. Η έδρα μας λοιπόν  ήταν η Καστοριά. Λίγο πριν φτάσουμε εκεί  επισκεφτήκαμε τον προϊστορικό   λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού και ξεναγηθήκαμε στον χώρο.

     περισσότερες πληροφορίες...

Η ομάδα περιβαλλοντικής "Δασικό μονοπάτι" συμμετείχε στο πρόγραμμα "Σκασιαρχείο στη φύση"  του ΚΠΕ Παρανεστίου

bullet

·         Συντάσσουμε και υπογράφουμε το συμβόλαιο του συνετού κατασκηνωτή, κανόνες ασφαλείας, επίδειξη του πώς στήνω σκηνή.

bullet

·         Οδηγίες χρήσης πυξίδας και πώς διαβάζω έναν περιβαλλοντικό χάρτη.

bullet

·         Δραστηριότητες ανακαλυπτικές της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

bullet

·         Επίδειξη του πώς ανάβω φωτιά με ασφάλεια.

bullet

·         Προετοιμασία βραδινού φαγητού.

bullet

·         Περιβαλλοντικό παραποτάμιο μονοπάτι.

bullet

·         Ανακάλυψη της φύσης με ενεργοποίηση των  αισθήσεων παιχνίδια που ενεργοποιούν την αφή, την ακοή, την όσφρηση.

         περισσότερες πληροφορίες από την μαθήτρια Θεοδωρή Αναστασία    

 

Δράσεις  2015-2016

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου

Περιβαλλοντικό  πρόγραμμα "Δασικό μονοπάτι"

Στόχος του περιβαλλοντικού προγράμματος ήταν η επαφή με το δασικό περιβάλλον.

 

Δράσεις  2014-2015

Πολιτιστικό πρόγραμμα ¨"Μαθαίνω μια ξένη γλώσσα, ανακαλύπτω ένα πολιτισμο"

Στόχος του πολιτιστικού προγράμματος ¨ Μαθαίνω μια ξένη γλώσσα, ανακαλύπτω ένα πολιτισμο¨ ήταν η συλλογή πληροφοριών σε διαφορετικούς τομείς στο γερμανόφωνο χώρο και η σύνθεση και δημιουργία ενός ενημερωτικού εντύπου. Υπήρξε συνεργασία τεσσάρων σχολείων του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου, του 2ου  Γυμνασίου Ευόσμου, του 3ου Λυκείου Ευόσμου και του 2ου Γυμνασίου Κορδελιού-Ευόσμου.

Η Φωνή του Αρχέλαου

Σχολικό ηλεκτρονικό περιοδικό του 1ου Γυμνασίου ΕΥΟΣΜΟΥ

Πασχαλινό Παζάρι 1ου Γυμνασίου Εύοσμου.

Πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό παζάρι του σχολείου μας. Υπεύθυνη κ. Χριστοδούλου.  Μαζεύτηκαν 250 € και  διατέθηκαν σε 5 οικογένειες του σχολείου μας.

Συμμετοχή σε διημερίδα

Το 1ο Γυμνάσιο Εύοσμου συμμετείχε ση διημερίδα που διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι  Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 20 και 21 Μαρτίου 2015 στο 4ο Λύκειο Καλαμαριάς με:

bulletΤην αφίσα για για τα φιλανθρωπικά παζάρια. Εισηγητές κ. Χριστοδούλου Αικατερίνη-κ.  Καράκαρης Πασχάλης.
bulletΤην παρουσίαση σε PowerPoint του προγράμματος "Youth Power"  του ΠΑΜΑΚ από την υπεύθυνη κ. χατζηευστρατίου  και τους συνεργάτες κ. Καράκαρη και κ. Μοσχοτζοπούλου.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ-ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, TAΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Η ομάδα Ρομποτικής στο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής κατέκτησε την 4η θέση! και πήρε "ΕΠΑΙΝΟ" εξαιρετικής επίδοσης

Το Σάββατο 13-13-2014 η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που έγινε στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Νεάπολη. Η ομάδα Ρομποτικής διακρίθηκε με την 4η θέση και στα μέλη της απονεμήθηκε  "ΕΠΑΙΝΟΣ"  εξαιρετικής επίδοσης.

 

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 1ου Γυμνασίου Εύοσμου.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από το κλείσιμο του σχολείου για τις γιορτές των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό παζάρι του σχολείου μας. Η ομάδα δράσης για τον συνάνθρωπο κατασκεύασε κοσμήματα, πίνακες, συγκέντρωσε προσφορές από καταστήματα του Εύοσμου και βιβλία από 2ο  χέρι, τα οποία εκτέθηκαν στο παζάρι και πουλήθηκαν. Τα χρήματα διατέθηκαν σε οικογένειες μαθητών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις.

Δράσεις  2013-2014

Τετραήμερη Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Ελλάδα –Ιταλία: Δύο λαοί με κοινή πολιτιστική κληρονομιά.Una faccia,una razza",40 μαθητές του σχολείου μας επισκεφθήκαμε την Ιταλία με συνοδούς καθηγητές την κ. Βαληλή, την κ. Καρρά και τον κ.Ποντίκα.

Φοιτήτριες ξένων Πανεπιστημίων στο 1o Γυμνάσιο Εύοσμου

Από τις 4/3/2014 και για έξι εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα ‘Young power’ σε συνεργασία με τον φοιτητικό οργανισμό AIESEC του Πανεπιστημίου ‘Μακεδονία’ Θεσσαλονίκης και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Χατζηευστρατίου Ευαγγελίας.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Πνοή Ζωής και Τέχνης»

Μαζί με τα παιδιά του σχολείου δουλέψαμε πάνω στον τοίχο ένα θέμα ανθρωποκεντρικό με εικαστικά στοιχεία. Το κάθε παιδί έβαλε την πινελιά του, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά!!!  Ελπίζω να μας μείνουν οι ευχάριστες στιγμές. Με την Γ’ τάξη δουλέψαμε την Guernica του Picasso, συζητήσαμε πάνω στο έργο μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις. Επιλέξαμε 3 στοιχεία του έργου που τους προκάλεσε πιο πολύ ενδιαφέρον και κάνοντας ζουμ, το κάθε παιδί έβγαλε την δική του σύνθεση, την δική του  Guernica. Τέλος έγινε ένα κολάζ όλων των στοιχείων και με το έργο καλύψαμε μια σιδεριά αντιαισθητική. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, πιστεύω!

Πολιτιστικό πρόγραμμα «η ποίηση συναντά τη μουσική»

Ο λογοτέχνης Γιάννης Τζανής επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στις 3 Φεβρουαρίου 2014 επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου η λογοτέχνης Μελίτα Τόκα Καραχάλιου

Η Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου επισκέφτηκε την Παρασκευή 24/1/2014 το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου

ΣΥΛΛΟΓΗ  ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ  ΚΑΠΑΚΙΩΝ

  Με  στόχο  την ευαισθητοποίηση των μαθητών  οργανώνονται  και  υλοποιούνται  πολλά και ποικίλα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης.Το σχολείο μας συμμετείχε στο Δίκτυο  « Ενδιαφέρομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι  τον Συνάνθρωπο»( Συλλογή πλαστικών καπακιών για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου).Οι μαθητές μας με προθυμία  συμμετείχαν στην παραπάνω  προσπάθεια με την αρωγή του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Φωτιάδη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ‘Έλα να σου διαβάσω λογοτεχνία’

Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης του ιδιωτικού κολεγίου Ανατόλια, με μεγάλη επιτυχία, αφού πήρε τιμητική διάκριση, ανάμεσα σε 22 σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα, με αναγνώστρια τη μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Άννα Πασχαλίδου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ   ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ  «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

                   Μνήμες  και  αφηγήσεις  για  ............ τους  παλιούς

                  συγκίνηση  και  γνώση  για ........τους νεότερους!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα "Περιβάλλον και Ενέργεια" η περιβαλλοντική ομάδα πήρε μέρος στο πρόγραμμα "Όπου φυσάει ο άνεμος" για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρακολούθηση στο πλανητάριο της προβολής "Η Γη και εγώ", επίσκεψη στην έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους" και συμμετείχαμε στον "Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ  ΠΟΛΕΜΩΝ

Αυτοψία ..... στην  έπαυλη  Τοψίν!

Περιγραφή: DSC02872.JPG

Μια  όμορφη  μέρα  του  Φλεβάρη,   επισκεφτήκαμε  μια  έπαυλη  ...... γεμάτη  ιστορία!

Ακολουθώντας  τη  διδαχή  ,ότι  το  μάθημα  της  ιστορίας  δε  θα  πρέπει  να είναι  αποκλειστικά  μια  συνεχής  απομνημόνευση  γεγονότων  αλλά  γιατί  όχι  και  μια  «εργαστηριακή» , βιωματική  μάθηση , αποφασίσαμε να αναλάβουμε  δράση!

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 31/01/2014. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις προοπτικές του επαγγέλματος του αστυνομικού και παρακολούθησαν, από τον ψυχολόγο της ελληνικής αστυνομίας και διδάκτορα ψυχολογίας του Α.Π.Θ., κ. Απόστολο Καλιαμπό, διάλεξη με θέμα «Προβλήματα της εφηβείας. Το στρες και τρόποι αντιμετώπισής του». Την επίσκεψη διοργάνωσαν οι καθηγητές, υπεύθυνοι του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κ. Μπιτσιλής Κυριάκος και κ. Αλαγκιοζίδου Σοφία. Συνόδευσαν και συνέδραμαν ουσιαστικά οι καθηγήτριες, κ. Χατζηευστρατίου Λία, κ. Βαληλή Μαίρη, κ. Καρρά Ευθαλία και κ. Παρασκευαϊδου Ελένη. Μαθητές, καθηγητές και αστυνομικοί αντάλλαξαν απόψεις για το ρόλο της ελληνικής αστυνομίας στη διατήρηση της έννομης τάξης, εμβάθυναν στα καθημερινά προβλήματα των σημερινών εφήβων και εξέφρασαν αμοιβαία εκτίμηση για τη συμβολή τόσο του σχολείου όσο και της αστυνομίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 1ου Γυμνασίου Εύοσμου.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από το κλείσιμο τοθ σχολείου για τις γιορτές των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό παζάρι του σχολείου μας. Η ομάδα δράσης για τον συνάνθρωπο κατασκεύασε κοσμήματα, πίνακες, συγκέντρωσε προσφορές από καταστήματα του Εύοσμου και βιβλία από 2ο  χέρι, τα οποία εκτέθηκαν στο παζάρι και πουλήθηκαν. Τα χρήματα διατέθηκαν σε οικογένειες μαθητών μας και στο συσσίτιο του Αγίου Αθανασίου Εύοσμου.

Δράσεις  2012-2013

Εκπαιδευτική Ανταλλαγή μεταξύ Γυμνασίου Bex-Ελβετίας και 1ου Γυμνάσιου Εύοσμου (ΤΣΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ)

 

Το τμήμα των Γαλλικών της Β΄ και Γ’ τάξης  πραγματοποίησε ανταλλαγή με το σχολείο  Bex-Ελβετίας, πλησίον της Λωζάνης από 23/9/2013μέχρι 29/9/2013 αποτέλεσμα μιας συνεργασίας   με το εν λόγω σχολείο πάνω σε ένα κοινό θέμα  «ο Μεγαλέξανδρος στη σύγχρονη τέχνη». περισσότερα...

 

 

Εργασία Ιστορίας (ΠΟΥΛΤΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ)

 

Η γνώση είναι ένα ταξίδι… Με αφόρμηση το μάθημα της Ιστορίας οι μαθητές των τμημάτων Β2΄ και Β3΄ του σχολείου μας ταξίδεψαν στον όμορφο κόσμο της ισλαμικής τέχνης. περισσότερα...

 

 

 

Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "Η σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας"

    Στις 21-3-13 πήρε μέρος με την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου σε πρόγραμμα με θέμα «ερευνώντας το περιβάλλον» στο Σέιχ Σου, στα πλαίσια δράσης της οργάνωσης  «Καλλιστώ».

Η ίδια ομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λίμνη Κερκίνη από 22 ως 23 Απριλίου 2013 και παρακολούθησε πρόγραμμα του «Οικοπεριηγητή» που αφορούσε στη βιοποικιλότητα και τον ενδημισμό της περιοχής .

Εκτός αυτού η κ. Δαμιανίδου οργάνωσε την παρουσίαση της εργασίας του σχολείου στο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Σχολείων Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης (25.4.2013 στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης). Η παρουσίαση συνοδευόταν από μια κλασική χορογραφία με τίτλο «Όταν η Φύση χορεύει», την οποία εκτέλεσαν κορίτσια  και αγόρια του σχολείου. Τέλος συμμετείχε εθελοντικά στην οργάνωση του προγράμματος που παρουσίασε το σχολείο στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου (13.5.2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εύοσμου και 18.6.2013 στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στην Πλατεία Δημαρχείου Εύοσμου).

        

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Εκπαιδευσης "Ιταλία: η πολιτιστική ταυτότητα ενός τόπου."

ΤΟ 2013  ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :ΙΤΑΛΙΑ "Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ".ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ, ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 8η ΩΡΑ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 9/4/2013 ΕΩΣ ΤΙΣ 12/4/2013 ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

 

2009-2011 Πρόγραμμα Comenius "Οι Νέοι και οι Νέες Τεχνολογίες"

    Συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα

        

 

2006-2009 Πρόγραμμα Comenius "Οι διαφορετικές φωνές της Ευρώπης"

   Συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα

bullet 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, Θεσσαλονίκης
bullet Liceo Scientifico "E Fermi", Sciacca
bullet I.E.S   Santiago Basanta Silva, Vilalba

 

Σχολικό έτος 2005-2006

        Η Θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου διακρίθηκε, με την τρίτη θέση, στους καλλιτεχνικούς θεατρικούς αγώνες της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια στην Θεατρική  ομάδα!  

 

Η ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου είναι κυπελλούχος στους Νομαρχιακούς αγώνες  της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου!

 

                   

             Φωτογραφίες από την απονομή του κυπέλλου

bulletΣχολικές γιορτές
bulletΘεατρική Παράσταση "ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ"
bulletΑθλητικές Ομάδες

Σχολικό έτος 2004-2005

bulletΠεριβαλλοντική Εκπαίδευση 2004-2005.  "Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς".

Την σχολική Την σχολική χρονιά  2004-2005, στο 1ο Γυμνάσιο Εύοσμου  Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε περιβαλλοντική ομάδα  δράσεων με συντονιστή τον καθηγητή  κ.Τούλη Σαράντη. Το θέμα της περιβαλλοντικής ομάδας ήταν "Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς". Τα θέμα αυτό έφερε την ομάδα σε επαφή με τον τρόπο καλλιέργειας της γης γενικά και την καλλιέργεια της ελιάς ειδικότερα. Έγιναν κατανοητές οι παρενέργειες των ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων και λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις τυπικές καλλιέργειες και έγινε βίωμα η ανάγκη για την υιοθέτηση των βιολογικών καλλιεργειών και την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στους καταναλωτές. Επίσης  μελετήσαμε την διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και διατυπώσαμε, με επιστολή προς το υπουργείο  Γεωργίας και Τροφίμων, την δυσπιστία μας  για την συχνότητα και την ποιότητα των ελέγχων από τις ιδιωτικές εταιρίες πιστοποίησης βιολογικών Προϊόντων. Τέλος έγινε μια δημοσκόπηση με θέμα "Πόσο αναγνωρισμένη είναι η αξία της ελιάς σήμερα και  πόσο αποδεκτή είναι η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς;". Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που έγινε  στο σχολείο μας.

bulletΜαθήματα Αγιογραφίας.
bulletΘεατρική Παράσταση "ΜΑΚΒΕΘ"
Κεντρική σελίδα | Ειδήσεις | Kαθηγητές | Μαθητές | Δραστηριότητες | Υπηρεσίες | Εφημερίδα | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Τελευταία τροποποίηση: 22/06/16